Iets speciaals maken van je afdrukken

Een digitaal beeld is leuk, en een afgedrukte foto zien op papier is nog leuker, maar er is nog veel meer! In deze blogpost ga ik een aantal manieren tonen hoe je een foto nog kunt afdrukken in plaats van op de standaard fotodruk papieren.

Je kunt hier zo creatief in zijn als je zelf wilt. Zelf vind ik dat het een project nog een extra lading mee kan geven. Zo wil ik beginnen met een project dat ik op glasplaatjes heb laten drukken. Een aantal jaar geleden heb ik deze techniek toegepast op hout voor een sinterklaas surprise. Dit zorgde ervoor dat ik me af ging vragen hoe dit nog allemaal toegepast kan worden.  Het project ‘Broken’ gaat over het gebroken gevoel met liefdesverdriet. Het sluit hierdoor perfect aan op de glasplaatjes. het fragiele gevoel wordt op deze manier extra benadrukt.

_MG_6451

_MG_6457

Het vervolg project ‘Empty’ wilde ik ook op een speciale manier presenteren. Deze foto’s zijn niet gedrukt op normaal papier, maar op kalkpapier. Dit papier is een beetje transparant, met als effect dat de beelden in elkaar vormen als je ze op elkaar legt. Ook is het afhankelijk van de achtergrond hoe het beeld oogt. Op deze manier wilde ik het lege gevoel benaderen.

_MG_6427

Een nog creatievere manier heb ik toegepast op een aantal beelden uit de reeks ‘Color splash’. Hier heb ik de foto’s op een plastic vel geprint en deze op een vel papier gedrukt. Omdat de inkt niet opdroogt op het plastic kun je dit als het ware ergens op stempelen. Bij een aantal testjes heb ik een klein beetje haarlak op het papier gespoten zodat de inkt nog beter van het plastic af kwam. Ook krijg je op deze manier nog meer een schilder effect.

_MG_6424

Ben je iets minder van het zelf creatief afwerken dan zijn er ook alternatieven. Zo kun je bij Fotofabriek.nl bijvoorbeeld een foto laten drukken op hout! Zelf heb ik dit laatst mogen testen en het resultaat is erg mooi geworden. Op deze manier is het toch weer meer speciaal dan een normale foto afdruk. In de foto zie je lichtelijk de hout structuur terug. Ook kun je kiezen om de foto op meerdere plankjes af te laten drukken voor een nog unieker effect.

 

Zo als je ziet zijn de mogelijkheden eindeloos. Wanneer het afdrukmateriaal perfect aansluit bij een project kan het net die extra touch geven.

Heb jij al eens nagedacht over een creatieve afwerking van je foto’s?

Op de hoogte blijven van nieuwe blogposts? Volg mijn facebookpagina: Evely Photography of volg me op Bloglovin.

*blogpost in samenwerking met www.fotofabriek.nl

4 gedachten over “Iets speciaals maken van je afdrukken

  1. Wat veel leuke creatieve ideetjes zeg! Ik druk meestal mijn foto’s gewoon niet af omdat ik niet weet waar ik het moet laten (iets als te weinig ruimte in huis).

    1. Dankje! Het leuke aan het zelf creatief bezig zijn is dat je zelf kunt bepalen hoe groot of klein je het werk presenteert. Zo kun je op een subtiele manier toch iets heel speciaals doen met je beelden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven