Fotoboek maken met fotoalbum.nl

In samenwerking met fotoalbum.nl mocht ik een fotoboek uittesten.

Zelf ben ik dol op je werk in geprinte vorm te zien. Zo leek mij het erg leuk om mijn nieuwe vrij werk project in een handzaam boekje te laten drukken! Van dit project heb ik zelf ook een boekje geprint en ingebonden maar dat blijft toch altijd een meer kwetsbaar exemplaar. Binnenkort meer over het volledige project en dat boekje in een andere blogpost.

Laat ik nu iets meer vertellen het proces van het maken van het boekje bij fotoalbum.nl

HET PROCES

Via de website kun je heel het proces doorlopen. Zo kies je eerst wat voor fotoproject je wil gaan maken. Ik koos hierbij voor een fotoboek met hardcover op A5 formaat. Dit is A4 wanneer je het open slaat als spread.

Wanneer je dit allemaal gekozen hebt kom je op de ontwerp pagina. Omdat ik zelf een grafische achtergrond heb ben ik altijd een beetje bang voor de mogelijkheden in zo’n ontwerp software. Gelukkig merkte ik dat dit allemaal erg vloeiend ging en ik lekker creatief aan de slag kon met mijn vormgeving, lettertypes etc. Dit werkte erg fijn!

Omdat naast de foto’s voor mij de aanvullende teksten ook erg belangrijk zijn voor mij in dit project wilde ik hier de juiste balans in houden. Het vormgeven was gemakkelijk en snel gedaan. Naast traditionele fotoboeken lay-outs kun je er dus ook echt alle kanten mee uit en je eigen draai aan geven!

Voor de kaft heb ik gekozen voor een clean ontwerp. Volledig zwart. Hier kon ook een foto of tekst op. Achteraf had ik het misschien ook wel leuk gevonden om de titel van het project er op te hebben staan. Door de keuze van het volledige zwarte ontwerp zie je nu ook goed vinger afdrukken. Met een ander ontwerp zou dit niet echt zichtbaar zijn.

De foto’s zijn mooi scherp afgedrukt en ook niet te donker of te licht. De pagina’s zijn traditioneel qua inbinding en niet vlakliggend. Vlakliggende pagina’s is wel een optie die je kunt kiezen op de website. Voor spread pagina’s (foto’s die doorlopen over twee pagina’s) zijn de niet vlakliggende pagina’s altijd iets riskanter. Hier verlies je een klein deel van de foto. Maar vind de traditionele look ervan wel altijd mooi bij fotoboeken.


Door het handzame formaat is het een leuk boekje om op een koffietafel te leggen waar je snel even in kunt kijken. Ook past hij mooi in iedere kast.

Ik ben erg benieuwd of jullie ook wel eens je foto’s laten afdrukken en of een fotoboek van maken.

Voor mij is een project pas echt af als ik het geprint in mijn handen kan houden!

Wil jij nu ook aan de slag met het maken van je eigen fotoboek?

Neem dan een kijkje op www.fotoalbum.nl voor alle mogelijkheden.

 


Andere leuke linkjes die ook zeker de moeite zijn:

Bekijk mijn werk op www.evely.nl 
Instagram: www.instagram.com/evelyduis
Facebook: www.facebook.com/evelyphotography

www.fotoalbum.nl/fotoboek-maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven