Duurzaam aan het werk als (fashion) fotograaf met MOYU

Duurzamer leven, soms klinkt het heel ingewikkeld maar eigenlijk met een aantal kleine aanpassingen kun jij al mee een verschil maken. Zo ben ik zelf altijd op zoek naar duurzame merken zodat ik en de wereld blij wordt van de producten die ik graag gebruik.
Zo eet ik zelf vanaf mijn 11e geen vlees en vis meer en eet ik zo min mogelijk dierlijke producten. Kleding doe ik het liefste vintage, want wat hou ik van de kledingstijl uit te jaren 60/70! Zelfs nu laats verschillende jaren 60 meubels gevonden voor in mijn nieuwe huis.

Beetje bij beetje lever ik de wegwerp items in deze maatschappij in voor duurzamere opties. Ik ben erg blij dat ik onbewust al erg duurzaam ben opgevoed. Zo “shopte” ik ook al jaren uit de kledingkast van mijn moeder voor de meest unieke kleding items die ze droeg in ook haar 20e jaren.

Wanneer ik een merk tegen kom wat bewust bezig is met duurzame atlernatieven waar ik zelf niet eens over na had kunnen denken dan word ik helemaal enthousiast!

Zo kwam ik laatst een merk tegen wat bezig is met duurzame notitieboekjes. Op mijn bureau ligt altijd een boekje waar ik van alles in plan, lijstjes in maak, notities in krabbel etc. Ik ben echt iets die OVERAL lijstjes voor maakt. Het geeft me rust om alles uit mijn hoofd te hebben.
Boekjes heb ik vol geschreven, papier waar ik nooit meer naar kijk en weggegooid kan worden. Nu is daar gelukkig verandering in gekomen:

Maak kennis met MOYU Notebooks, een uitwisbaar notitieboek
(dit is geen betaalde samenwerking, gewoon ontzettend enthousiast over de producten en de visie van MOYU)

Bij MOYU maken ze notitieboekjes van steenpapier. Dit is papier wat uitwisbaar is en daarom eindeloos in het gebruik.
Op deze manier gaan ze aan de slag om het probleem van de papierindustrie op te lossen.

Ze VERMINDEREN hierdoor het gebruik van single use paper. Besparen energie en CO2 uitstoot. Zonder 1 druppel water!

Ze TRANSFORMEREN de gebruikers van papier om een awareness te creëren erover.

Ze HERSTELLEN door voor ieder verkocht boekje 1 boom te planten in samenwerking met Trees for Kenya.
In totaal hebben ze al 9364 bomen geplant!! Ga jij voor de 10.000ste?

Meer weten over de missie van MOYU Klik dan hier

 

PLANNEN

Zoals ik net al zei ben ik iemand die OVERAL lijstjes voor maakt. Soms digitaal maar het liefste analoog op papier. Hierdoor weet ik echt wat ik aan het doen ben of nog moet doen, geef toe, hoe fijn is het als je van alles kunt afstrepen wat af is!

Naast een algemene meer traditionele week planner werk ik ook met losse lijstjes waar alle taken op staan die ik niet moet vergeten of allemaal nog moet doen. Op deze manier heb ik een goed overzicht op papier. Wanneer het nog allemaal in mijn hoofd zit kan het me meer stress opleveren en kan ik het minder goed loslaten aan het eind van de dag. Als ik alles opgeschreven heb dan weet ik de volgende dag wat me te wachten staat en wat ik zeker niet moet vergeten. Zo start en eindig ik met rust de dag.

Voor mij bestaat mijn planning vooral uit werk gerelateerde items. Ingeplande fotoshoots, afspraken, wanneer ik bepaalde beelden moet bewerken en af hebben etc.

Op mijn To do list staan alle kleine taken die nog ingepland moeten worden. Welke beelden nog bewerkt moeten worden, welke facturen nog gemaakt moeten worden, wie ik nog moet bellen of mailen etc.

Door te werken in mijn MOYU boekjes kan ik eindeloos plannen en lijstjes maken. Iets niet meer nodig of de week voorbij? Dan kan ik de pagina uitvegen en weer eindeloos hergebruiken!

 

NOTE BOOK

Naast het plannen maak ik ook graag notities tijdens het werk. Handig als naslagwerk van een meeting of juist wanneer je lekker creatief al je ideeën wil noteren. Altijd heb ik wel ideeën voor voor fotoshoots maar 9 van de 10x heb ik geen tijd om ze op korte termijn uit te werken. Wanneer je dan wel tijd er voor hebt dan is soms alle inspiratie ineens weg, erg fijn om dan je lijstje er bij te pakken.

In een notitie boekje heb ik daarom perfect uitgewerkte pagina en soms wat losse steekwoorden tijdens een belletje van punten die je zeker niet moet vergeten. Verloren pagina’s waren dit normaal want deze info ga je erna toch weer verwerken. Nu kunnen deze pagina’s ook lekker weer uitgeveegd worden wanneer ze niet meer nodig zijn.

 

In de A4 notebook kan ik ook ideaal schetsjes uitwerken. Normaal werkte ik altijd met potlood, nu kan ik foutjes wegvegen met water en het opnieuw goed tekenen of schrijven.

Hier ben ik bezig met creatieve opstellingen uittekenen die ik gebruik in mijn digitale presentaties. Naast de zwarte pen kan ik hier ook erg fijn de gekleurde pennen gebruiken om het licht aan te geven in de tekeningen.

DIGITALISEREN

Misschien is deze vraag met het lezen van deze blogpost in je opgekomen “Maar wat als ik wèl mijn notities wil bewaren?”. Dat kan! Uiteraard kan je het gewoon niet uitvegen uit je boekje, wanneer de inkt droog is dan blijft de inkt gewoon goed zitten. Wat ook erg fijn werkt is om je notities te digitaliseren. Dit kan via je telefoon of tablet eenvoudig in een aantal scan apps. Ik werk zelf met de app Adobe Scan. Dit is een gratis app waarin je een foto maakt van de pagina en deze automatisch geoptimaliseerd wordt als digitale scan. Op deze manier heb ik ook de tekeningen eenvoudig in mijn workshop presentatie kunnen plaatsen. Zo heb je altijd je belangrijke notities in je broekzak!

 

 

Ik ben erg enthousiast en hopelijk zijn jullie het na deze blogpost ook geworden! Het is voor mij al even geleden dat ik notities heb gemaakt op ‘gewoon’ papier en ik verwacht dit ook niet veel meer anders!

Kijk voor het volledige assortiment van MOYU op www.moyu-notebooks.com

WIL JIJ JOUW EIGEN MOYU?

Samen met MOYU NOTEBOOKS heb ik een ontzettend leuke winactie voor jullie. Zo kun je namelijk een A4 notieboek winnen!

Wat moet je doen?
Plaats een reactie in de comments over hoe het boekje jouw zou verrijken in het duurzamer leven.

En volg ons op Instagram:
@evelyduis
@moyu_notebooks

Succes!

 


www.evely.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven