Easy light set-up met de Profoto A1

Deze blogpost ga ik een licht set-up behandelen. Door middel van een aantal foto’s laat ik zien waar ik mee gewerkt heb om het eindresultaat te bereiken.

Lees snel verder om de set-up te zien en het eindresultaat!

De camera

De camera waar ik mee gewerkt heb is de Olympus OM-D E-M10 Mark III. Hier heb ik de 14-42 lens op gebruikt. De reden dat ik met mijn Olympus deze foto’s heb gemaakt is vanwege de wifi functie. De foto’s zijn zelfportretten en dit werkt erg gemakkelijk met de ingebouwde wifi functie in de camera. Via een app op mijn telefoon kan ik de camera bedienen en zo als afstandsbediening gebruiken. Dit is ideaal om zelfportretten te maken!

licht set up Profoto a1 Olympus om-d m10 III
Olympus OM-D E-M10 Mark III – Zilver + 14-42mm EZ

Het licht

Voor deze set-up heb ik de Profoto A1 flitser gebruikt. Deze is geplaatst op een statief. In de statief heb ik een grote paraplu geplaatst. De flitskop is zo gericht dat deze in de paraplu flits. Het weerkaatsend licht is wat uiteindelijk op het model(mij) terecht komt.

De beam angle heb ik op zo wijd mogelijk gezet zodat de volledige paraplu belicht wordt. Hierdoor is het flits oppervlak optimaal.

licht set up Profoto a1 Olympus om-d m10 III
Profoto A1 flitser met zilveren paraplu

De set-up

Bij deze foto kun je de volledige set-up zien. De camera is op een statief geplaatst. Hier is een zender (Profoto air remote TTL) opgeplaatst om de flitser aan te sturen. Het licht staat iets links van voren. Redelijk frontaal. Rechts staat een scherm om de schaduwen wat op te vullen. Doordat het licht meer van links komt vormt er rechts een donkerdere kant. Door het scherm wordt dit wat ingevuld.

licht set up Profoto a1 Olympus om-d m10 III
Volledig set-up

Het resultaat

Hier onder is het resultaat van de lichtopstelling te zien.
Doordat het één lichtbron is geeft het een natuurlijk effect. Door middel van de weerkaatsing van de Profoto A1 in de paraplu krijg je een groot licht bereik. Op deze manier wordt het model volledig van top tot teen uitgelicht. Ook geeft het een zacht en egaal effect doordat de lichtbron groot is en dicht bij het model is geplaatst.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA24mm, f/4.5, 1/200sec, ISO800
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Willen jullie vaker blogposts zien met lichtopstellingen?

Laat het me weten in de comments!

Bekijk mijn werk op www.evely.nl
Instagram: www.instagram.com/evelyduis
Facebook: www.facebook.com/evelyphotography

5 gedachten over “Easy light set-up met de Profoto A1

 1. Heel mooi, Evely. Mooie foto’s!!!
  Ik heb zelf ook een Olympus de EM5 Mark II.
  Niet zo groot en zwaar om mee te nemen.

 2. Hoi Evely,

  Het ziet er goed en duidelijk uit wat voor materiaal je hiervoor gebruikt hebt.
  Kun je ook iets vertellen over de instellingen van de camera die je hiervoor gebruikt hebt.
  Maak je ook gebruik van een lichtmeter.
  Alvast bedankt

  Groet Koen

  1. Hi Koen,
   Dank je wel! Goed dat je het vraagt over de camera instellingen.
   Voor deze foto waren de instellingen als volgt: 24mm, f/4.5, 1/200sec, ISO800
   Deze instellingen zijn gekozen om zo een natuurlijk mogelijk effect te creëren.
   Ik maak zelf geen gebruik van een lichtmeter heb dit wel gedaan maar was ik juist langer bezig om gewenste balans tussen flitsers te vinden.
   Hopelijk heb je wat aan mijn info!

 3. Hi Evely,

  Welk statief gebruik jij voor je A1 en paraplu, daar is zoveel keuze in… gevalletje door de bomen het bos niet meer te zien. 🙂
  Groetjes,
  Carolien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven