Before After – Sunshine Garden

Na de fotoshoot zelf is het nog niet afgelopen voor de fotograaf. Na het inladen van de beelden (wat bij deze shoot iets minder vlekkeloos ging door een gecrashed CF kaartje..) begint het selectie proces. Ik maak eerst een ruwe selectie die ik vervolgens een aantal dagen laat liggen. Na een paar dagen kijk ik er weer naar en maak ik aanpassingen en de eindselectie.

Ieder beeld heeft een ruwe bewerking nodig. Dit gebeurt bij mij in Adobe Lightroom. Hier kan ik licht, kleuren, contrast etc aanpassen.
Als dit gedaan is open ik de foto’s in Adobe Photoshop en ga ik hier verder met het bewerkingsproces.

Hieronder zie je before/after foto’s van de shoot Sunshine Garden. Als je de muis op de afbeelding houdt, zie je de before foto verschijnen.

Bij dit beeld is het grootte verschil de aanpassing in kleuren. Dit om het net een zomerse sfeer te geven.

Hier is vooral de huid toning iets zomers gemaakt zodat deze beter in het gehele plaatje van de serie past.

Op een openbare plek heb je te maken met andere mensen, zo zaten er eerst op dit bankje twee oudere vrouwen die we even gevraagd hadden of ze heel eventjes ergens anders konden gaan staan of zitten. Dit wilden ze gelukkig wel doen maar de foto’s moesten daardoor vlug gemaakt worden. Hierdoor is de belichting van de opname niet 100% perfect waarna deze iets is aangepast in de beeldbewerking achteraf.

De make-up kan altijd wat uitlopen op een warme dag. Hier kun je zien dat in de bewerking de oogmake-up iets netter gemaakt.

Dit laatste beeld is op het zelfde bankje waar meer gehaast foto’s gemaakt moesten worden. Hierdoor is de uitsnede net iets te krap genomen. Gelukkig dat ik uit een andere opname een stuk kon halen die ik er bij kon plakken.

Ik ben benieuwd wat jullie van de before after afbeeldingen vinden. Een ander keer zal ik nog technieken bespreken die ik toe pas met het bewerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven