Backstage, behind the scenes, evely duis, flash, flitser, fotograaf, fotoshoot, fotostudio, makeup, model, pro foto, profoto a1, studio

Beautyshoot behind the scenes

Op mijn blog wil ik de komende tijd meer luchtige, korte artikelen plaatsen met daarin behind the scene beelden van fotoshoots.
Beginnend bij een beautyshoot die ik laatst gedaan heb in de studio met make-up artist Ellen Samijn. Het was voor mij de eerste keer dat ik een close-beauty shoot deed. Het maken van de composities was in het begin even zoeken. Het is totaal anders werken dan wanneer je een klassiek portret van iemand maakt. Ik heb gefotografeerd met mijn Canon 7D camera met een 60mm macro objectief. De reden dat ik niet met mijn Canon 5Ds gefotografeerd heb, is omdat het objectief alleen past op camera’s met een cropsensor. Uiteindelijk zie ik weer dat het weinig verschil geeft met welke camera je fotografeert. Het is vooral dat je als fotograaf met licht, techniek en een interessant onderwerp het perfecte beeld kunt maken.

Processed with VSCO with b1 preset Processed with VSCO with b1 preset Processed with VSCO with b1 preset

Met deze shoot heb ik gewerkt met de Profoto A1 (meer over te lezen in mijn blogpost ‘Een nieuwe manier van flitsfotografie; Profoto A1‘). Doordat het een kleine filtser is kun je het gemakkelijk dicht op je onderwerp plaatsen en direct zien wat voor effect het geeft in je beeld.

Schermafbeelding 2018-01-02 om 12.35.57
Hier een aantal before after beelden van de bewerking.

Schermafbeelding 2018-01-02 om 12.39.04 Schermafbeelding 2018-01-02 om 12.39.19 Schermafbeelding 2018-01-02 om 12.39.47 Schermafbeelding 2018-01-02 om 12.40.09
Lijkt het jullie leuk dat ik vaker korte artikelen plaats? Ik hoor graag wat jullie willen zien op mijn blog!

Op de hoogte blijven van nieuwe blog posts? Volg mijn facebook pagina: Evely Photography

16 gedachten over “Beautyshoot behind the scenes

  1. weet je, ik kan niet mooi fotograveren, al kon ik mijn leven er mee redden. Zo jammer, dus het technische gedeelte van je blog, zou wat mij betreft net zo goed Sanskriet kunnen zijn. maar je foto;s, jeetje die zijn echt leuk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven