Backstage bij een beautyshoot

Beautyshoots zijn het laatste jaar erg veel te zien op internet. Als portret en fashion fotograaf heb ik vaker beautyshots gemaakt maar dan vaak in combinatie met een fashion reeks. Met deze fotoshoot hebben we echt alleen gefocust op de make-up. De rode draad van de shoot is… RED

Model: Graciella Gonsalves Serrao
Muah: Sandra Bierens-vd Hout ( Sandra Bierens Visagie en Haarstyling )
Photographer: Evely Duis ( Evely Photography )

Wanneer het model binnen komt heeft het nog geen make-up op. Met de looks gaan we steeds uitgebreider. We zijn begonnen met een naturel look en zijn steeds heftiger gegaan. Op deze manier bouw je een look op.

Doordat alleen het gezicht in beeld is werkt het goed om met handen te poseren. Op deze manier krijg je een mooi divers geheel in je beelden.

Variaties in haar stylen kan ook een heel andere sfeer geven aan je beeld. Door de haren vast te doen gaat echt alle aandacht naar het gezicht toe. Op deze manier komt de make-up optimaal in beeld.

De laatste look is het meest heftig en donker. Doordat het opgebouwd is zie je geen vervelende make-up vlekken op de huid van het model.

Mijn camera is verbonden met mijn laptop. Op deze manier kan heel het team meekijken en kun je al een ruwe selectie op de set maken. Dit werkt er handig ook om variatie in je beelden te krijgen en een overzichtje te kunnen maken. De software die ik hiervoor gebruik is Adobe Lightroom.

Aan mijn laptop heb ik een hardeschijf hangen. Hiermee back up ik meteen al mijn beelden. Zo zijn ze zeker veilig mocht er iets gebeuren met de SD kaart.

Er is 1 lichtopstelling gebruikt de gehele shoot. Wel is er een witte en grijze achtergrond gebruikt. Bij de witte achtergrond waren er lampen op de achtergrond geplaatst. Deze stonden niet aan wanneer de grijze achtergrond gebruikt werd.

Het hoofdlicht is de Profoto B10 met een beautydish en het invullicht van onderen is de Profoto B2 met een striplight.

Aan de zijkanten heb ik 2 zwarte panelen geplaatst. Deze panelen zorgen ervoor dat de schaduwen mooi donker zijn. Doordat de muren van mijn studio wit zijn kan dit erg veel licht weerkaatsen. De zwarte panelen houden dit tegen waardoor je nog meer controle hebt over je flitslicht.


Het Resultaat

Ik kan geloven dat jullie benieuwd zijn geworden naar het resultaat. Bekijk hier onder de beelden van de shoot!

backstage beauty shoot fotostudio Evely Duis Amsterdam
backstage beauty shoot fotostudio Evely Duis Amsterdam
backstage beauty shoot fotostudio Evely Duis Amsterdam
backstage beauty shoot fotostudio Evely Duis Amsterdam
backstage beauty shoot fotostudio Evely Duis Amsterdam
backstage beauty shoot fotostudio Evely Duis Amsterdam

Ik ben erg benieuwd wat jullie van beautyshots vinden. Laat het me weten in de comments!

Bekijk mijn werk op www.evely.nl 
Instagram: www.instagram.com/evelyduis
Facebook: www.facebook.com/evelyphotography

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven