Tips voor beginnende modellen

Zoals jullie laatst misschien gezien hebben, heb ik op de castingdag van NJ model management gefotografeerd. Dit bracht me op het idee om een blogpost te maken voor startende modellen. Al jaren lang fotografeer ik naast de meer ervaren modellen bij bureau’s ook beginnende modellen. Door middel van een testshoot help ik ze om hun portfolio uit te breiden. Mocht je dit lezen en zelf interesse krijgen in een fotoshoot dan kun je me altijd contacteren via info@evely.nl

Hier volgen een aantal van mijn tips voor beginnende modellen,

Tip 1 – Oefenen
Als model is het belangrijk om je lichaam onder controle te hebben. Een pose moet niet te gemaakt zijn. Uiteindelijk bij een shoot geef ik een model altijd richtlijnen, maar hier moet het model dan verder op bewegen. Oefen voor de spiegel of ga foto’s maken met een goede vriend of vriendin. Eventueel ga je foto’s van jezelf maken. Op jezelf ben je altijd nog kritischer en zo zie je wat goed en minder goed is wat je doet.
(Fun fact, zelf ben ik met fotograferen begonnen, omdat ik samen met een vriendin een leuke profielfoto wilde voor op Hyves! We fotografeerde elkaar met een simpel cameraatje. Dit beviel zo goed dat we vaker shoots gingen doen. We pakten het steeds groter en gekker aan. Zelf kreeg ik de smaak van het fotograferen te pakken en zie nu waar ik nu sta!)

Tip 2 – Ben niet bang
Bij onervaren modellen merk ik vaak dat er toch een onzekerheid is als ze voor de camera staan. Hierdoor durven ze zich vaak niet helemaal te laten gaan wat je terug ziet op de foto’s. Ben niet bang om ‘lelijk’ op de foto te staan. Vaak direct voor of na een minder beeld zit de beste foto! Dit omdat het dan vaak minder gemaakt is en oprechter over komt. Vertrouw op het team waar je mee samen werkt. De visagiste, styliste en fotograaf willen uiteindelijk allemaal dat ene perfecte beeld! Het kan altijd zijn dat een concept beter bij je past dan het andere. Maar als je ingestemd hebt voor een concept ben er dan niet bang voor om de volle 100% te moeten geven. Uiteindelijk kiest de fotograaf de beste beelden er uit.

schermafbeelding-2016-09-24-om-16-12-01
Model op foto: Thialda @ NJ Model Management

Tip 3 – Beweeg
Probeer na iedere klik van de camera net iets te bewegen. Dit zorgt voor variatie in de foto’s wat een must is. Het heeft geen zin om 3x hetzelfde op de foto te staan, een subtiele beweging met je kin of schouders kan soms al genoeg zijn. De fotograaf zal vaak ook aangeven hoe uitbundig je los mag gaan met bewegingen tijdens een shoot. Maar zorg er voor dat je na iedere foto een subtiele beweging maakt en het wordt weer een uniek beeld!

schermafbeelding-2016-09-24-om-16-19-23
Model op foto: Willemijn @ NJ Model Management

Tip 4 – Expressie
Voordat je een shoot gaat doen met een fotograaf, weet je vaak al een beetje wat voor concept je uit gaat werken. Hier komt oefenen, niet bang zijn en bewegen samen. Ga op zoek naar verschillende expressies die bij de shoot passen en oefen deze voor de spiegel of maak een selfie met je telefoon. Door deze manier wen je er aan en heb je een beetje een houvast tijdens de shoot. Soms wordt er gevraagd om een extreme expressie, als je nog weinig ervaring hebt is dit lastig om zo 123 uit het niets te doen. Zelfs bij een naturel shoot is het belangrijk dat je variatie kan tonen. Hier kan de juiste inleving ook erg goed werken.

schermafbeelding-2016-10-07-om-19-07-40
Model op foto: Som Schouten

Hopelijk hebben jullie iets aan deze tips! Wat vind of vond jij het lastigst toen je begon als model?

Op de hoogte blijven van nieuwe blog posts? Volg mijn facebook pagina: Evely Photography

Eén gedachte over “Tips voor beginnende modellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven