Outfit tips voor fotografen


In dit artikel ga ik een aantal van mijn outfit tips geven voor fotografen. Soms kan iets kleins toch een verschil maken in je uiteindelijke opname!

_mg_1639-bewerkt

Trek iets aan waar je goed in kan bewegen. Als fotograaf moet je jezelf vaak in de gekste bochten wringen om het perfecte plaatje te maken. Zelf geef ik de voorkeur aan een lang t-shirt of een blouse. Ook een broek waar je vrij in kan bewegen helpt hierbij.

Stevige schoenen zijn voor mij ook zeker een must. Vaak wil ik op de meest onmogelijke plekken gaan staan waardoor mijn schoenen wat te verduren hebben. Dr. Martens is mijn favoriet hiervoor. Hiermee kan ik overal intrappen zonder problemen.

Zwart, de kleur die het minst problemen geeft op de set. Bij sommige outfits of shoots met reflecterende elementen is het het beste om zwarte kleding aan te hebben. Hierdoor zal je zelf niet in het beeld te zien zijn of in ieder geval zo min mogelijk. Een fel gekleurde outfit kan wel eens effect hebben op je uiteindelijke beeld doordat het een kleur afgeeft, dit voornamelijk als er een lichtbron (bv. tegenlicht) op jou gericht staat.

Pas je aan de omgeving aan. Als je een reportage moet maken zoals bijvoorbeeld een huwelijk, moet je niet al te veel opvallen. Als je iets totaal anders aan hebt dan de mensen om je heen val je er wat buiten. Maar je wilt voor zo’n foto’s juist dichtbij zijn om het juiste persoonlijke moment vast te kunnen leggen. Soms zijn er meerdere fotografen of filmmakers aanwezig. Ga daarom voor zo’n dag iets netter gekleed, zodat je minder opvalt in beelden van anderen.

Mijn laatste tip is een beetje cliché maar vind het toch de moeite om even te vermelden. Draag iets waar jij je comfortabel in voelt. Ik ken fotografen die altijd met hakken aan op de set staan of met een excentrieke kledingstijl. Dit kan allemaal. Zolang je maar in je achterhoofd houdt dat er een mogelijkheid is dat het je werk belemmert of beïnvloedt (van kleur of reflecties). Hakken kunnen trouwens ook weer een voordeel zijn, want door de extra paar centimeters krijg je net weer een ander standpunt dan wat je normaal hebt.

_mg_1723-bewerkt_mg_1619-bewerkt

Onlangs kwam ik in aanraking met het merk Vegan Animal. Ik ben al ongeveer 11 jaar vegetariër. Hierdoor sprak hun initiatief me meteen erg aan. Een kledinglijn van duurzaam, biologisch katoen én vegan inkt; geen sweat shops en dode inktvissen. Op deze manier kan ik weer een beetje bijdragen aan een beter welzijn voor de dieren. Verder zien de shirts er ook gewoon ontzettend leuk uit!

Het vormt voor mij mee een ideale combo als werk outfit en voor het dagelijks leven.

Wat is jouw ideale outfit als fotograaf?

Op de hoogte blijven van nieuwe blog posts? Volg mijn facebook pagina: Evely Photography

*Bericht in samenwerking met Vegan Animal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven