Fixed – Scene 3

_MG_3010

De derde scène speelt zich af in de woonkamer aan tafel. Al mijn gedachten en vragen heb ik van me afgeschreven door middel van brieven gericht naar een persoon. Op deze manier vond ik rust in mijn hoofd. Deze situatie waarbij het hoofd vol zit met gedachten, het opschrijven hiervan en vervolgens de rust vinden, heb ik in deze scène verbeeld.

thesis_evely_duis8

Na het schrijven van de scripts ben ik gaan bekijken hoe ik deze scènes wilde verbeelden. Door eerst de tekst te hebben en daarna onderzoek naar beeldmateriaal te doen, heb ik me daar niet door laten beïnvloeden. De scènes spelen zich ieder op een andere plek af in het huis.

Op internet ben ik gaan zoeken naar gelijksoortige situaties. Dit heb ik gezocht om zo op een realistische manier de scènes in beeld te kunnen gaan brengen. Hoe ligt een persoon op de bank, wat voor kleding draag je als je liefdesverdriet hebt, hoe ziet het huis eruit in een gelijkaardige situatie et cetera.

_MG_5184-282

Door dit allemaal samen te voegen, kreeg ik een compleet beeld van hoe ik de scene voor me zag. Zo ook wat er allemaal geregeld moest worden om het zo realistisch mogelijk maar niet te letterlijk in beeld te brengen. Al deze voorbeelden heb ik samengevoegd. Dit ben ik met de setdresser (Ruth Verbruggen) gaan bekijken. Op deze manier hebben we gekeken welke items in beeld geplaatst gaan worden. Op deze manier was er ook een goed overzicht wat er nog allemaal aangeschaft moest worden. Door samen te werken met een setdresser die voornamelijk beweeglijk beeld doet, kreeg ik weer nieuwe invloeden voor hoe ik iets verhalend in beeld kon brengen.

_MG_5424

De scène is gefotografeerd door een raam. Omdat ik hier een begin avond tafereel van wilde maken ben ik eerst gaan kijken hoe het er werkelijk uit zou zien op het moment dat het donker begon te worden. Door dit goed te analyseren heb ik dit gevoel van licht en sfeer om kunnen zetten in een opname die overdag gemaakt zou worden met flitslicht. Dit om de kwaliteit optimaal te houden.

_MG_5443

Om de avondsfeer te bereiken heb ik weer gezorgd voor een kleurcontrast. Door het binnen heel oranje te maken en dat neutraler te zetten in postproductie, oogt het buiten blauwer van kleur wat die avondsfeer benadrukt.

IMG_0413

Op de dag van de shoot was het extreem zonnig weer. Hierdoor kon ik vanuit buiten door het raam alleen maar weerspiegeling zien. Door middel van binnen in de ruimte op vol vermogen te flitsen en door buiten doeken neer te hangen achter de camera werd de weerspiegeling verminderd.

Before (raw beeld vanuit camera) – After (bewerkt in Adobe Photoshop)Schermafbeelding 2017-07-02 om 17.39.00


Eind resultaat scene 3

I am stuck behind my desk. The scent of the dead flowers brings back painful memories. Thoughts of endless love keep running through my head. So many questions remain and I keep searching for answers. I am staring at the clean, neat and tidy blank pages in front of me. I decided to write each and every thought down on the piece of paper. The change has to be made.

I am not afraid of changing even though I built my life around you. I learned how to give out love and now I am learning to let it come in. I embrace the pages of my life. Only my open heart will allow me to float around the wings of love again. Suddenly I feel every inch of happiness flowing back into my heart and soul. And finally I realise the train of thoughts has come to an end. I found peace at last and I found the strength to start all over again.

_MG_5235-331-bewerkt
_MG_5252-348-bewerkt
_MG_5370-466-bewerkt

Special thanks to:
Setdresser: Ruth Verbruggen
Model female: Carlijn Koppelmans
Model male: Kevin Goldstein @ New Generation Model Management
Make-up: An Graré
Styling: Florien Oost
Copywriting: Belinda Hoff

Photography: Evely Duis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven