Fixed – Scene 4 , Final

_MG_3016

De vierde en laatste scène is de scène waarbij het weer goed gaat. Ondanks dat het goed met me gaat, zal het altijd een kwetsbare kant van me blijven. In deze scène zou hij contact met me opnemen, na even twijfelen kies ik voor mezelf en zorg ik dat hij de regie over mijn leven niet in handen heeft. Op de vragen hoef ik geen antwoord meer, het is te laat daarvoor.

thesis_evely_duis10

In mijn reeks wilde ik een goed afgestemd kleurenschema per scène hebben. In de eerste drie scènes zijn de kleuren wat afgevlakt. Door gedesatureerde tinten te gebruiken benadruk ik het sombere gevoel. De laatste scène is de enige scène met felle kleuren. Dit is de scène waar het weer beter gaat. Door de felle kleuren wordt onbewust duidelijk gemaakt dat het beeld veel positiever is.

Voor de scènes heb ik onderzoek gedaan naar verschillende kleuren en de betekenis hiervan. Dit heb ik subtiel toegepast in mijn beelden. In de scène op de bank en die met het schrijven is veel blauw aanwezig. De kleur groen is te zien bij de slaapkamerscène en de eindscène met de telefoon. Bij de scène met de telefoon is ook oranje aanwezig. Het roze, paars en wit komt terug bij de slaapkamerscène. Zwart en grijs zit in meerdere scènes verwerkt.

Blauw –  oneindigheid , onschuld, melancholie, oprechtheid
Groen – hoop, groei, leven, toekomst
Grijs – neutraal, geborgenheid
Oranje – warmte
Paars – rouw,  ingetogenheid
Roze – zachte tedere liefde ,
Wit – tederheid, liefde
Zwart – duisternis, diepste rouw

_MG_5429

Voor deze scene heb ik gewerkt met verschillende lichtbronnen. De lampen in de ruimte stonden aan maar ook heb ik gewerkt met flitslicht. Buiten stond een grote flits-lichtbron met een blauwe kleurfilter. Dit om een natuurlijk effect te geven in de ruimte met het contrast van het licht in huis en buitenshuis.

Video

Sfeer impressie van de dag! Naast het serieus bezig zijn met het creëren van de beelden hebben we er ook gezellige dagen van gemaakt. Ik ben ontzettend blij dat ik met dit geweldige team heb mogen werken!

Before (raw beeld vanuit camera) – After (bewerkt in Adobe Photoshop en Lichtroom)Schermafbeelding 2017-07-05 om 15.07.33

Voor de bewerking heb ik vooral de kleuren intenser gemaakt. Dit om het gevoel te geven het goed gaat en het levendige extra te benaderen. De kleurtoning is voornamelijk gedaan in Adobe Lightroom met verdere afwerking in Adobe Photoshop.


Eind resultaat scene 4 – Final

I am sitting in the spacious living room and I have to face my honest emotions instead of suppressing them. I cannot seem to take these changes. And change is constantly happening! How do I leave the past behind when it is surrounding me all the time?

Suddenly the sound of the telephone interrupts my inner peace. Is it you? Is it the love I once knew? The noise disturbs the joyful sound of my laughter. Laughter about the blossoming romance we chased as young lovers do. But then you pushed my love aside. I wonder will this call answer my thoughts? Will it respond to my doubts and fears?

I move around the coffee table, and keep staring at the colourful bunch of fresh flowers. Suddenly I realise I move my hand towards the phone. Is this the one and only last chance to receive answers to my thoughts?

No, it is not. And it does not make sense any longer. Not anymore. I have decided to step ahead and pave my own way for happiness. It is my emotional compass which leads me in the right direction. All I ask of you is to love me in your very own way and as long as you remember me. I was lost but now I have found an even greater love, a love which grows, heals and comforts me. The love that is and always has been inside of me.

fixed_scene4_1

fixed_scene4_2

fixed_scene4_3

Special thanks to:
Setdresser: Ruth Verbruggen
Model: Carlijn Koppelmans
Make-up: Ellen Samijn
Styling: Esmee Huiden
Copywriting: Belinda Hoff

Photography: Evely Duis

Eén gedachte over “Fixed – Scene 4 , Final

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven