Fixed – Scene 1


_MG_3014

De eerste scène vindt plaats in de huiskamer. Het model ligt op de bank. Het idee achter deze scène is dat er een hele tijd voorbij is gegaan in werkelijkheid, terwijl de tijd voor mij eigenlijk heeft stilgestaan. Deze situatie dag in dag uit zonder verdere vooruitgang. Een shot speelt zich overdag af en het andere shot is gelijkaardig alleen dan in de avond. De beelden bevatten subtiele verschillen, op deze manier kun je er naar kijken als een zoekplaatje.

thesis_evely_duis6

IMG_7346

Mijn beelden wilde ik een filmische sfeer geven. Hierbij is het lichtgebruik erg belangrijk. Ik ben hiervoor gaan testen wat voor sfeertjes ik kon creëren. Door het gebruik van kleurfilters kun je een mooi onderscheid tussen warm en koud licht maken. Je kunt het hier net wat meer mee accentueren.

De camera waar ik mee fotografeer is de Canon 5Ds. Deze camera staat bekend om de hoge aantal megapixels. Echter is de iso-prestatie minder en geeft het de foto’s snel een grove ruis. Om te zorgen dat ik de iso niet hoger dan 100 moest zetten, heb ik voornamelijk met flitslicht gewerkt. Door op statief te werken kon de sluitertijd iets langer, zodat ik nog een beetje omgevingslicht kon combineren met de flits.

De uitdaging voor mij was vooral om met kunst/flits licht een realistische lichtsituatie te creëren. Dit had ik ook nog nooit eerder gegaan. Bij mijn scènes zaten ook een aantal avondopnames. Deze opnames werden overdag opgenomen, waardoor ik door middel van lichtgebruik en technische camera-instellingen een realistische avondsituatie heb nagebootst.

Ik bezit over drie flitslampen waarmee ik de volledige belichting heb gedaan. Door middel van diffusers, kleurfilters en het bouncen van licht heb ik een natuurlijk resultaat proberen te bereiken.

_MG_5427

Per scène heb ik vooraf een lichtopstelling bepaald. Een voorbeeld hiervan zie je hierboven bij de setting op de bank. Doordat er een nachtopname overdag gemaakt zou worden, bracht dit iets meer technisch inzicht met zich mee.

Per scène heb ik een testfoto gemaakt van het licht. De opstelling heb ik ernaast getekend en geschreven. Bij de dag opname stond buiten een fliter die door het raam flitste. Ook waren er twee flitsers binnen in de ruimte die via weerkaatsing van de flits een natuurlijk effect geven.

_MG_5435

De nacht opname is gerealiseerd door te zorgen dat de opname onderbelicht was (zonder flits). Door middel van flitsers op de locatie is er weer licht binnen gebracht en was de foto weer correct belicht. Op de flitsers zaten oranje kleurfilters. Door uiteindelijk de kleurbalans in huis neutraal te zetten oogt het buiten blauwer waardoor meer de avond sfeer te zien is.

Before (raw beeld vanuit camera) – After (bewerkt in Adobe Photoshop)Schermafbeelding 2017-06-24 om 23.38.23

Om de beelden een iets zachter gevoel te geven heb ik subtiel rook in beeld gebracht. Hierdoor vormt er nog net meer diepte in zonder dat je echt ziet dat er rook aanwezig is.

IMG_73333

100% weergave van shot
Schermafbeelding 2017-06-24 om 23.40.312


Eind resultaat scene 1

The morning light was coming through the window in front of me, falling softly on the faded flowers. As I lay on the sofa in the living room, thoughts of love kept running through my head.

A love I once knew. Or did I really know? What was it I actually knew? Who knows where time goes? Who knows where love goes? Thoughts kept on running, over and over again each day. And all I could do was let them run. Just me and my thoughts. And I continued to keep searching for answers.

As the evening comes I am still here, lying on the comfortable sofa and I have no thought of leaving. The darkness sets in and I embrace my emotions of emptiness and hurt. Love is not supposed to hurt, for love is unconditional. Love heals. And so I am alive, because through love I stay alive even after you had gone.

_MG_3858-94-bewerkt
_MG_4006-241-bewerkt

Special thanks to:
Setdresser: Ruth Verbruggen
Model: Carlijn Koppelmans
Make-up: Ellen Samijn
Styling: Esmee Huiden
Copywriting: Belinda Hoff

Photography: Evely Duis

Eén gedachte over “Fixed – Scene 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven