Fixed – Scene 2

_MG_3007

De tweede scène is in de slaapkamer. Nachten lang heb ik dezelfde droom gehad waarbij ik eindelijk een gesprek kon voeren. Echter wanneer ik wakker werd, besefte ik dat alles niet echt was en vervaagden alle antwoorden op mijn vragen al snel. In deze scène is de droom met het gesprek in beeld gebracht. Ook zijn er shots waarbij de droom vervaagt bij het ontwaken en de angst om in slaap te komen.

thesis_evely_duis7

Het model dat afgebeeld wordt in de beelden is een verbeelding van mijzelf. Voor dit project wilde ik niet letterlijk mezelf in beeld brengen, maar wel het gevoel dat ik het ben eraan toe voegen. Het mannelijke model was een blond model met krullen. Beide jongens waar ik een relatie mee had hadden dit, waardoor dit voor mij een element was dat voor mij zeker terug moest komen. Verder wilde ik het mannelijke model niet te veel afbeelden in mijn reeks zodat je ziet dat het verhaal echt vanuit de vrouw bekeken is.

Schermafbeelding 2017-06-29 om 16.36.15

Al lange tijd had ik het idee om bloemen te verwerken in mijn reeks. Dit om de romantiek beeldend te versterken en ook letterlijk het ‘verbloemen’ van de situatie. De bloemen geven per scène de emotionele toestand aan. Zo zijn er kleurloze/nep bloemen aanwezig bij de scène op de bank. Bij de slaapkamer zijn er twee (schilderij) foto’s te zien. De volledig verdorde bloem links in beeld geeft het volledige verdriet aan, een klein hoopje ellende. Aan de rechterkant is een groter bloementafereel afgebeeld. Een bloeiende roos die de hoop in de droom weergeeft en de dode rozen er om heen die de hoop als het ware omsingelen.

_MG_5426

Deze ‘schilderij’ foto’s zijn opgehangen in oude lijsten boven het bed. Dit op een manier dat het lijkt dat de beelden altijd aan de muur hebben gehangen. Aansluitend bij de kleuren van het dekbed en de plaid.

_MG_5439

Het licht is een combinatie van aanwezig licht en flits licht. Het flits licht is gebruikt om de kwaliteit zo maximaal mogelijk te houden. Twee beelden uit deze scene moesten een droom weergeven. Door te werken met een lange sluitertijd en licht in te flitsen heb ik een soort geest in beeld gecreëerd. Het scherpe wat je in beeld kunt zien is het moment van de flits. Daarna heeft het model bewogen waardoor het model doorzichtig en wazig is geworden op de foto.

_MG_5441
_MG_5442

Before (raw beeld vanuit camera) – After (bewerkt in Adobe Photoshop en Lichtroom)
Untitled-1
Door te werken met de flits die het beeld bevroor en waardoor de modellen als een schim in beeld gebracht worden heb ik in photoshop niet meer veel aanpassingen hoeven maken. Vooral de kleuren zijn aangepast en de reflectie op de ‘schilderij’ foto.


Eind resultaat scene 2

I wake up in the middle of the night. I realise I am still in bed, tossing and turning and trying to stop my thoughts. I cannot stop the tears from falling. I cry, not because I am weak but because I have been strong for too long.

Suddenly I recognise your shadow and I can see you standing in front of me in the middle of the darkened room. As you walk towards me, I realise I sit up straight in bed, waiting for you to take my hand. To show me you really care. To express your true feelings to me. Two hearts beating as one. My heart sank into my shoes as I realise how much I want you. But do you want me too? Will you be honest? Can I trust you? Will these train of thoughts finally come to an end now that you are so near? Is this real? Or am I hanging on to a dream?

I hear the wind blow outside and I open my eyes. For a moment it all seemed so real. Sometimes you cannot believe what you see, you have to believe what you feel. And if I am ever going to have other people trust me, I must feel that I can trust them too even when it feels dark. My thoughts fade away slowly but gradually and the less I know the better.

_MG_4942-77-bewerkt
fixed_scene2_2
_MG_5103-238-bewerkt
fixed_scene2_4

Special thanks to:
Setdresser: Ruth Verbruggen
Model female: Carlijn Koppelmans
Model male: Kevin Goldstein @ New Generation Model Management
Make-up: An Graré
Styling: Florien Oost
Copywriting: Belinda Hoff

Photography: Evely Duis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven