Fixed – Presentatie

Het was voor mij de eerste keer dat ik echt mijn beelden ging exposeren in een ruimte. Behalve grote prints die aan de muur kwamen, heb ik ook van het project boekjes gemaakt. Verder was er de nodige aankleding zoals een passend tafeltje voor de boeken om het een mooi geheel te laten vormen.

IMG_0426

Allereerst ben ik gaan nadenken wat voor lijsten ik wilde. Het hout wat veel terug komt in mijn beelden wilde ik  terug laten komen in bijpassende lijsten. Ik ben hiervoor gaan schetsen vanuit een baklijst ontwerp. Ton van de Voort heeft de schetsen uitgewerkt in eikenhouten lijsten. Deze heb ik behandeld met een donkere kleur zodat de houtkleur perfect past bij de foto’s.

De fotoprints zijn 60x90cm van formaat geprint op aludibond materiaal via Saal Digital. Het stevige materiaal werkt goed in combinatie met de houten lijst. Ook komen de details goed uit en geeft het een haarscherp beeld weer.

_MG_2423

Naast de lijsten aan de muur stonden er twee tafeltjes. Op een tafeltje lagen de 3 boekjes, Broken, Empty & Fixed. Het andere was een bloementafelje met een gedroogd boeket bloemen. De bloemen stonden aan het begin van de beelden om zo ook het begin van de emoties weer te geven. De tafeltjes heb ik gehaald bij kringloopwinkels. De grote tafel is behandeld zodat het hout aansloot bij de lijsten en de rest van de sfeer.

IMG_0419

_MG_2420

Voor de boekjes heb ik 3 dummy’s gemaakt (klein test ontwerpjes). Op deze manier kon ik goed de aanpassingen doorvoeren, voordat de boeken uiteindelijk definitief gedrukt werden.

IMG_0433

Hier zie je verschillende stappen in het maken van de boekjes. Onder andere het maken van de coverfoto’s, dummy’s van de covers en dummy van een boekje op kleine schaal.

De teksten van het boekje ‘Fixed’ heb ik laten schrijven door Belinda Hoff. Dit om er een mooi overkoepelend verhaal van te maken wat de hele situatie samenvat.

_MG_2437

De boekjes zijn in het formaat 19x19cm. Ik heb gekozen om ze te laten drukken bij Saal-Digital omdat ze werken met een lay-flat binding. Hierdoor zijn het platliggende pagina’s. Zo is het mogelijk om een groter beeld over twee pagina’s te laten lopen zonder dat het halve beeld wegvalt door de plooi in het midden. Omdat mijn beelden in ‘Fixed’ allemaal horizontaal zijn, komt het op deze manier perfect tot zijn recht. De foto’s zijn gedrukt op mat fotopapier waardoor de details mooi over komen.

IMG_0434

Interesse in een exemplaar van een boekje of de complete reeks van drie boekjes? Dat kan! Ze zijn nu te koop, net zoals de grote fotoprints voor aan de muur.

Mail bij interesse naar info@evely.nl

2 gedachten over “Fixed – Presentatie

  1. hoi evely, ik denk dat je dit hele verhaal maar eens moet komen vertellen in ‘n gastles bij ons op school. Gaan we wel afspreken. Top !!!

    1. Hoi Peter! Dat lijkt me erg leuk om te komen doen! Ik deel graag mijn passie en kennis met andere en heb in dit project veel kunnen toepassen op technisch, inhoudelijk en presentatie vlak. Laat maar weten rond welke tijd het uit zou komen dan kunnen we iets plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven