OLYMPUS om-d 10 III portret fotografie evely systeemcamera

Fashion en portret fotografie met een Olympus systeemcamera

Het is alweer even geleden dat ik een blogpost gemaakt heb. Ik ben erg benieuwd wat jullie het liefste willen zien op mijn blog dus laat dat zeker even achter in de reacties!

Naast mijn Canon spiegelreflex camera gebruik ik de laatste tijd steeds vaker mijn Olympus systeem camera. Mijn Canon gaat mee als ik opdrachten heb voor klanten. Buiten dat ik opdrachten heb voor klanten hou ik ook van fotograferen van eigen werk. Hierbij merk ik dat ik steeds vaker mijn systeemcamera er bij pak. Laatst schreef ik hier al een uitgebreidere blogpost over 1 Light Setup met de Profoto A1 en Olympus OM-D E-M10 Mark III

OLYMPUS om-d 10 III portret fotografie evely systeemcamera
45mm f/1.8 Portretlens

Sinds kort heb ik een portretlens voor mijn Olympus OM-D III, de 45mm f/1.8 objectief. Omgerekend naar een spiegelreflex camera is dit brandpunt ongeveer 85mm.
Dit objectief wilde ik toch eens onder de loep nemen en gaan testen in een portret en fashion shoot.

OLYMPUS om-d 10 III portret fotografie evely systeemcamera
Budgettip, die leuke ‘leren’ camera cover en het lens tasje komen van Aliexpress!

Op locatie – studio – studio setting op locatie

Samen met Chloe van Division models ben ik een hele dag gaat shooten. We hebben verschillende settings bedacht om te fotograferen.
Van te voren hebben we niets precies uitgedacht, we hebben echt ingespeeld op het moment en de ideeën die op dat moment opkwamen.

Bekijk hieronder de resultaten van de fotoshoot

OLYMPUS om-d 10 III portret fotografie evely systeemcamera OLYMPUS om-d 10 III portret fotografie evely systeemcamera OLYMPUS om-d 10 III portret fotografie evely systeemcamera OLYMPUS om-d 10 III portret fotografie evely systeemcamera OLYMPUS om-d 10 III portret fotografie evely systeemcamera

Conclusie van shoot en het resultaat

Het fotograferen met de camera ging erg eenvoudig. Wat me vooral op viel tijdens de shoot is dat hij zo snel werkt met focussen. Het is geen enkel probleem als het model veel beweegt. Ieder beeld komt er haarscherp op. Ook had ik ondanks het diafragma van f/1.8 geen last dat maar alleen de neus of alleen de ogen scherp waren. Buiten dat zat er wel een mooie onscherpte in de achtergrond. Deze balans werkt erg goed bij dit objectief.

De functie om in je camera al een zwart beeld te zien is ook erg handig. Bij een spiegelreflex kun je dit ook instellen maar zie je niet real time door de zoeker al een zwart wit beeld. Om contrast te bepalen in je beeld en om te zien of die balans goed zit is deze functie perfect. Wanneer je op RAW schiet laad hij de beelden op je computer weer gewoon in kleur in. Zo kun je met de bewerking nog kiezen of je de foto we of niet in kleur wil.

Eindconclusie, ik ga zeker vaker fashion shoots fotograferen met de Olympus systeem camera in combinatie met de 45mm f/1.8 objectief. De scherpte is perfect van de beelden, het fotograferen gaat snel en de camera is lekker licht in de hand!

Ik ben erg benieuwd wat jullie van het resultaat van de shoot vinden!

Wil jij ook een shoot boeken? Stuur dan een mailtje naar info@evely.nl en wie weet tot snel!

Bekijk mijn werk op www.evely.nl
Instagram: www.instagram.com/evelyduis
Facebook: www.facebook.com/evelyphotography

6 gedachten over “Fashion en portret fotografie met een Olympus systeemcamera

  1. Hi,
    I use my Lumix for portraits sometimes and I thing it is enough powerful for good shots. Anyways system cameras are future.

  2. Mooie camera, dat wel. Hou er wel rekening mee dat 1.8 in vergelijking 3.5 is op een fullframe camera. Vandaar dat je meer scherpte diepte hebt op het gezicht en de bokeh niet gigantisch is. Maar buiten dat, prachtig beeld!

    1. Ja het geeft zo voor mij de perfect mix tussen genoeg scherpte en onscherpte. Het zal ook zijn omdat ik op mijn DSLR automatisch vaak het laagste diafragma pak waarbij ik dan merk dat het met scherpte niet altijd het handigst is en je veel meer moet opletten met de focus. Dank je wel voor de complimenten!

  3. Hahaha ja dat snap ik wel. Een lens is niet goed als hij niet scherp is op zijn maximale diafragma, en ook ik hou ‘m vaak graag op zijn maximale diafragma. Soms heb je dan even iets nodig wat je weer bewust maakt naar andere diafragma waarden. Ik heb laatst een super goedkope maar super scherpe Samyang 35mm 2.8 AF lens gekocht en dan merk je opeens dat 2.8 ook mooi kan zijn, maar dat je dan anders moet gaan kijken en fotograferen. Mooi is dat, hoe je altijd van jezelf blijft leren 😉

    1. Helemaal waar! Vandaar dat het voor mij ook wel echt heel prettig is om soms te wisselen tussen mijn Canon en deze Olympus. Het laat je toch weer anders nadenken en haalt je even uit je standaard routines!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven